Nagyberényi ingatlan project

HOTEL-PANZIÓ-TERMÁLFÜRDŐ FEJLESZTÉSI TERÜLET és ÜDÜLŐFALU TELKEK
NAGYBERÉNY

 

Nagyberény község a Balaton déli partjának közelében fekszik, Siófoktól – a Balaton fővárosától – és az M7 autópályától mindössze 15 km távolságban.

 

 

 

Tervezett projekt koncepció

Komplex ingatlanfejlesztési projekt megvalósítása 238.000 m2 telekterületen. A projekt a területen található gyógyvíznek, a Balaton közelségének és a környezet természeti adottságainak kihasználására alapozódik és az egész éves vendégforgalmat célozza meg.
Az ingatlan kiemelkedő értéket képviselő adottsága, hogy rendelkezik egy minősített gyógyvizet adó termálkúttal, amelynek kitermelésre engedélyezett vízhozama 120 m3/nap és vízhőfoka 40,6 °C. A gyógyvíz alkalmas gyógyászati célra történő felhasználásra is, elsősorban a psoriasis (pikkelysömör) megbetegedésben szenvedők kezelésére, de reumatikus betegek és nőgyógyászati kezelések részére is alkalmas.

 

Projekt elemei

 

Hotel *** (Hotel ****)

A meglévő főépület felújításával és bővítésével 37 szobás (30 db kétágyas szoba és 7 db apartman) Hotel kialakítása válik lehetővé saját konyhával, étteremmel és termálfürdővel, amely rendelkezik wellness és gyógyászati részleggel.  

 

Wellness fürdő

A fürdő három egységre tagolódik – a belső szauna blokk külön pihenőrésszel, a középső meleg vizes ülőfürdő és az élményfürdő, utóbbi kettő közös pihenőrésszel. Az öltöző, a pihenőelőtér, a szauna blokk és a közlekedő a meglévő részben átalakítással a fürdő rész új építésű szárnyában kerül kialakításra. Wellness összes alapterülete: 736,8 m2.

 

Gyógyászat

A Hotel épület alagsori előcsarnok-pihenő helyiségéből nyílik az elkülönített gyógyászati szárny, amelyben orvosi rendelők, gyógyászati kezelők és gyógyvizes medencék kerülnek elhelyezésre.

 

Panzió

A panzió felújításával 14 db szobaegységes (11 db kétágyas szoba és 3 db apartman) panzió jellegű szálláshely kerül kialakításra, meleg-konyhás étteremmel.
A két meglévő épület felújítására és bővítésére készült engedélyezési tervek alapján, a teljes beépített területen kívüli további fejlesztésekhez felhasználható telekterület: 19.609 m2. A terület összközműves.

A Projekt ezen elemeinek megvalósítására vonatkozóan jogerős építési engedély és teljes tervdokumentáció áll rendelkezésre.

 

Üdülőfalu

A telek-együttes összesen 209.837 m2 területű. A terület kiszabályozása és parcellánkénti telekkönyvezése megtörtént.
 
A megosztás során kialakításra kerültek
– 132 lakótelek, lakóövezeti besorolással, összesen: 118.793 m2 területtel
– közlekedési utak
– 4 vegyes (kereskedelmi, szolgáltató, sport) besorolású telek, összesen: 17.400 m2 területtel
– a vízgyűjtő-tó területe, amely részben fejleszthető terület, 46.976 m2 területtel
 
Közművek
– vízvezeték gerinchálózat kiépítve
– csatorna és csapadékvíz elvezetés gerinchálózat kiépítve
– elektromos földkábel gerinchálózat kiépítve
– tűzívíz gerinchálózat kiépítve
 

Projekt hasznosítása

– A szálláshelyek, a termál-wellness fürdő, valamint a vendéglátó egységek hosszú távú üzemeltetése.
– A lakótelkek, valamint a 4 db kereskedelmi-szolgáltató besorolású telek értékesítése.
– Az ingatlan adottságai alapján, a projekt tartalmazhatja egy önálló termál- és élményfürdő fejlesztési lehetőségét, mint a projekt fő látogató vonzó attrakcióját.
 

Lehetőségek

– Kapcsolódás balatoni régiós fejlesztési projektekhez
– Uniós támogatások lehetősége
 
A Siófok-Kiliti repülőtér, amelyen jelenleg a leszállópálya szilárd burkolatának kiépítése folyik (átadás 2017. tavasza), magán kisgépek és légi taxik fogadására lesz alkalmas. A reptér rendelkezik shuttle-bus szolgáltatással, amellyel a beérkező vendégeket a hotelekbe szállítják.
 
A HÉVÍZ-Balaton Airport sármelléki repülőtere 84 km-re fekszik Siófoktól. Heti rendszerességgel közvetlen járatok indulnak Németországból (Frankfurt, Düsseldorf, Hamburg, Berlin, Drezda, Erfurt, Lipcse) illetve Oroszországból (Moszkva).
Turisztikai szempontból jelentős a Balaton és a siófoki kiemelt üdülő-övezet közelsége, e mellett a nyugodt, aktív kikapcsolódásra – kerékpár, gyalogtúra, lovaglás, vadászat – kiválóan alkalmas környezet.

 

  Az ingatlan területi elosztása

 

 

 

Letölthető adatlap

 

 

 

Az ingatlan projekt ára: 2.000.000,- €